Jedan otac je dao savete svom sinu o tome šta treba, a šta ne treba raditi kako bi se pronašla i oženila prava žena

Dragi moj sine,
Rekao si mi da si pisao poruke nekoj devojci i da ste se dogovarali da se nađete negde u školi. Želeo sam da pitam da li je to trebalo da bude sastanak, ali nisam želeo da se postidiš. Želeo sam da te pitam kakva je. Da li je fina? Da li je pametna? Kakvu muziku sluša? Da li podseća na tvoju majku?

Davno je to bilo da bih se sećao. Da li je nešto samo kliknulo? U jednom trenutku misliš da su devojčice dosadne, a onda iznenada sve što želiš je da provodiš vreme sa njima.

Čini se kao da je bilo juče kada je jedina ženska osoba koju nisi smatrao dosadnom bila tvoja mama. Kada se ta promena dogodila? Kada su počele da ti se dopadaju devojčice?

Pretpostavljam da nije važno kako se to dogodilo. Ili kada. Sada je važno da znaš šta da tražiš, i, što je još važnije, kako da se ponašaš kada pronađeš onu pravu.

Kada si bio mali rekao si mami da želiš njom da se oženiš kada porasteš. Pa, znaš da to nije moguće. Ali, u to vreme, želeo si da se oženiš mamom jer je imala sve osobine koje si želeo da ženska osoba ima. Ukoliko je to istina, treba da pitaš MENE jer sam ja jedini koji je uspeo da se oženi njom. Ja sam, takoreći, “ekspert”.

Znam da imaš samo dvanaest godina. I verovatno ćeš imati više devojaka pre nego što se oženiš onom pravom. Možeš, međutim, i da učiš od stručnjaka kako ne bi gubio vreme praveći sve greške koje sam ja pravio.

Ne slušaj savete svojih prijatelja. Zapamti, “Ako slepac vodi slepca, obojica će upasti u jamu.”

Ovo je meni pomoglo kada sam upoznao tvoju mamu.

Šta treba tražiti:

Traži nekoga ko je bolji od tebe. U tome je stvar. Traži nekoga koga poštuješ, ne samo zbog lepote, već i zbog pameti, stava, odnosa prema porodici i prijateljima.
Kada pronađeš ženu koja je bolja od tebe, automatski ćeš želeti da budeš bolja osoba uz nju. Kada težiš da budeš bolja osoba za nju, samog sebe ćeš unaprediti.
Sve drugo je nevažno. Njena rasa, etničko poreklo, koliko prijatelja ima ili koliko lajkova može da dobije na Instagramu. Nije važan njen društveni status, ni njena religija. Ništa od svega toga nije važno. Zapitaj se ovo: „Da li zbog nje želim da budem bolji čovek?“ Ako je odgovor da – onda si sa pravom osobom u tom trenutku.

Kako treba da se ponašaš – šta TREBA da radiš:

Ovo će zvučati otrcano, ali je istinito jer sam ja ekspert. Kavaljerstvo je i dalje živo. Budi džentlmen. Neke jednostavne primere kavaljerskog ponašanja ćeš stalno slušati; pridrži vrata, pomozi joj da ponese stvari, izvuci joj stolicu, daj joj svoju jaknu kada joj je hladno. Sve to je u redu.

Međutim, neki detalji su izgleda promakli tvojoj generaciji, kao na primer:

  1. Ona treba prva da poruči, a ti treba da sačekaš da stigne njena hrana pre nego što počneš da jedeš.
  2. Govori joj da lepo izgleda.
  3. Pokaži poštovanje prema njenim roditeljima. Nemoj govoriti „Ćao, kako je.“ Kaži „Dobro jutro, g. __.“
  4. Pokaži poštovanje prema njeni roditeljima i kada nisu tu. Čak i kada je ljuta na njih, ti treba da pokažeš poštovanje.
  5. Iznenadi je nečim bez ikakvog povoda. Cvećem, na primer, a ne porukom preko neke društvene mreže. Međutim, priča o tome kako si došao do tog cveća poslata preko društvene mreže može biti u redu.
  6. Uveri se da je bezbedno stigla kući pre nego što odeš.
  7. Hodaj trotoarom do ulice kada si sa njom.
  8. Nemoj pričati o svojim ljubavnim podvizima (pitaj me da ti objasnim ako ti ovo nije jasno).
  9. Potrudi se da je nasmeješ.

Postoje i stvarno važne stvari, kao na primer:

 1. Podstiči je da postiže više (da bolje uči, da brže trči, više se trudi u sportu).
 2. Izazivaj je da pokuša nešto novo, da doživi nova iskustva zahvaljujući kojima će kao osoba napredovati.
 3. U svakom trenutku poštuj njeno mišljenje i njene odluke.

Ako možeš da ostvariš 80% ovoga, ona će te voleti. Ako uspeš 100%, voleće te i poštovati.

Kako treba da se ponašaš – šta NE TREBA da radiš:

Redosled nije važan, samo nemoj da radiš sledeće:

 1. Nemoj da priređuješ neslane šale. Ne mogu da razumem kako bilo ko može da priređuje neslane šale svojoj devojci. Znam da na YouTube-u postoji mnogo ovakvih šala i da imaju milione lajkova. Meni to samo govori da postoji najmanje milion ljudi koji neće imati vrednog partnera. Ne želiš da budeš jedan od njih.
 2. Nemoj namerno da ispuštaš gasove. Baš kao što ne bi prišao učiteljici i prdnuo ili podrignuo joj u lice, nemoj ni svojoj devojci. To pokazuje nepoštovanje. Sačuvaj takvo ponašanje za drugare.
 3. Ne budi prost. Nemoj biti prost prema njoj, njenoj porodici i prijateljima.
  Pred njom i iza njenih leđa. Poštuj je.
 4. Nemoj je izneveriti. Ako kažeš da ćeš negde biti ili da ćeš nešto raditi, uradi to. Nemoj je namerno izneveriti. Devojke vole muškarce, a ne dečake. A muškarci drže svoju reč.
 5. Nemoj buljiti u telefon. Nemoj pisati poruke, razgovarati telefonom. Ako si sa njom, gledaj u nju, a ne u uređaje.
 6. Nemoj lagati i skrivati se. Ako pogrešiš, priznaj grešku. Menjaj se, popravljaj se i nastavljaj dalje. Ako poslušaš sve ove savete ona će ti oprostiti.
 7. Nemoj je ismevati i omalovažavati. Isto kao ti, i ona može napraviti greške koje treba iskreno da joj oprostiš. Nikada nemoj biti ljut, nemoj je ismevati i omalovažavati.
 8. Nemoj ogovarati druge. Čak i ako ona to radi, saslušaj je, ali nemoj učestvovati. Nemoj joj govoriti da to ne radi, samo saslušaj šta govori. Možda će joj smetati u početku, ali će te poštovati zbog toga dugoročno.

Tvoja sadašnja devojka ti možda nikada neće postati supruga, ali ako prihvatiš savete ovog eksperta izgradićeš prijateljstvo za čitav život.
A možda će sledeća devojka koju upoznaš biti kao tvoja mama.

„Ljubav je strpljiva i dobra; ljubav ne zavidi i ne hvali se; ona nije arogantna i nepristojna. Ona ne insistira da bude kako ona želi; nije iritantna i ozlojeđena; ona ne uživa u greškama, već se raduje istini.“

Voli te,
Tata

Preuzeto sa
thinkinghumanity.com

error: Content is protected !!