Svi bi voleli da pronađu skriveno blago, jel da?

Mel Fišer je bio vlasnik male prodavnice ronilačke opreme u Kaliforniji. U slobodno vreme je tražio skriveno blago. Njegov moto bio je „danas je taj dan“. Sve je više vremena provodio tražeći skriveno blago kada je saznao za špansku galiju pod imenom Nuestra Senora De Atocha, koja je potonula 1622. sa nekoliko tona zlata, srebra i neprocenjivog nakita od dragog kamenja. Potraga za tom galijom je postala njegova opsesija. Svoj život je posvetio potrazi za skrivenim blagom i godine su prolazile. Nekoliko puta je uspeo da dobije novac od finansijera za svoju potragu ali ništa nije našao. U jednoj od tih potraga nastradali su mu sin, njegova supruga i još jedan član posade. To je bio najteži udarac za njega, teško ga je podneo, ali nije odustao. Godine su prolazile i ništa nije pronašao. Svaki dan bi govorio „danas je taj dan“ i nastavljao da traži skriveno blago. Nakon 16 godina i mnogo izazova, bola, odricanja, požrtvovanosti 1985. Mel Fišer je pronašao svoje skriveno blago. Procenjena vrednost blaga na brodu je bila oko 500 miliona dolara.

Šta je vaše skriveno blago u životu ili poslu? Šta je to što vi želite da postignete i pronađete? Posle koliko neuspeha biste odustali? Posle koliko godina biste prestali da tražite vaše skriveno blago? Šta je to što možemo da naučimo od Mela Fišera?
Koju lekciju možemo da naučimo i primenimo u životu i poslu?

Život je avantura i putovanje. Kretanje ka cilju koji ste postavili kao najbolju verziju svog života u stvari je potraga za skrivenim blagom. Samo se neće pronaći. Biće izazova, teških trenutaka, bola…

Kako se pronalazi skriveno blago je lekcija koju nam je preneo Mel Fišer i ključno je da verujete u tri stvari:

  1. Tu je, postoji.
  2. Naći ću ga sigurno.
  3. Vredno je truda i vremena.

Sada razmislite šta je vaše „skriveno blago“ i krenite da ga tražite jer je vredno.

error: Content is protected !!