Retkost je videti Tonija Robinsa,  jednog preduzetnika i coach-a , čoveka  kome ljudi poveravaju svoje najmračnije priče, u stanju ranjivosti.

U nedavno objavljenom dokumentarnom filmu “ Toni Robins – Ja nisam tvoj guru” Toni nam predstavlja sebe u drugom svetlu.

Čovek koji je postao milioner zahvaljući isključivo svojom zaslugom, govornik i autor bestselera kaže da se njegov uspeh nije dogodio preko noći, postojao je okidač u ranoj mladosti koji je promenio tok njegovog života.

Bio je druga godina srednje škole kada je želeo je da impresionira jednu devojku svojim govorničkim sposobnostima.

Mogao bih da je zasmejavam i tako bih privukao njenu pažnju, rekao je Robins i uradio sam to, pred celim razredom.

Jednog dana profesor ga je posle časa pozvao do njega.

Nikada neću to zaboraviti, pomislio sam “Oooo ne, sada sam nadrljao”

Ali profesor ga nije grdio, on mu je rekao :” Nikada nisam video nekog ko izađe da priča pred ljude bez ikakvih beleški, ko opčini običnom komunikacijom đake koji inače uopšte neće da slušaju.”

“Ja znam ko si ti, ti nisi govornik ti si komunikator.”

Tada sam shvatio da ja jednostvano mogu da doprem do ljudi.- izjavio je Toni Robins, preduzentnik, govornik i najprodavaniji autor.

Profesor mu je pružio jedan govor pod nazivom “Želja za pobedom” i predložio je Robinsu dogovor, ukolilko ga govor ne dotakne kada ga pročita neka ga samo vrati i sve zaboravi ali ukoliko ga govor dodirne Robins će učestvovati na takmičenju besedništva.

Pročitao sam govor i počeo da plačem, on se ticao toga kako nikada, nikada ne treba odustajati.

Naravno Robins je pobedio na tom takmičenju kao i na svakom sledećem.

Opisujući ovaj momenat Robins priča sa suzama u očima.

Ovo je bio moj proboj jer sam tada shvatio da mogu da doprem do ljudi.

Ključna tačka u mom životu je bio momenat kada mi profesor uručuje taj govor, svestan toga ko sam ja i ko ću biti, to je milost.

error: Content is protected !!